Fractional laser αναζωογόνηση

κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Η κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ είναι μια αισθητική διαδικασία κατά την οποία το δέρμα του προσώπου εκτίθεται σε μικροακτίνες λέιζερ. Αυτό ονομάζεται fractional laser rejuvenation. Ο σκοπός του χειρισμού είναι να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες αναγέννησης και παραγωγής κολλαγόνου σε κυτταρικό επίπεδο. Το δεύτερο όνομα της διαδικασίας είναι φωτοθερμόλυση. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι μικρή και το αποτέλεσμα που προκύπτει διαρκεί έως και 5 χρόνια! Η διαδικασία έχει έναν ελάχιστο κατάλογο αντενδείξεων και χαμηλή πιθανότητα επιπλοκών και παρενεργειών. Στην κλινική η φωτοθερμόλυση γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση με ειδικό!

Τι είναι η κλασματική φωτοθερμόλυση με λέιζερ;

Η ουσία της διαδικασίας φωτοθερμόλυσης είναι ότι μια ακτίνα λέιζερ, διαπερνώντας ένα πλέγμα κατάγματος, «διασπάται» σε πολλές μικροακτίνες: ασκείται στοχευμένη επίδραση στο δέρμα. Σχηματίζονται κατεστραμμένες βλάβες σε όλα τα στρώματα του χορίου, που διεγείρουν τις διαδικασίες αναγέννησης στο τον περιβάλλοντα ιστό Τα κύτταρα αρχίζουν να διαιρούνται γρήγορα και γεμίζουν τις «καμένες» περιοχές.

Η επιφανειακή στιβάδα του χορίου εξαλείφει ή ελαφρύνει ριζικά τις κηλίδες γήρανσης υπό την επίδραση των μικροακτίνων λέιζερ, λειαίνει τις ρυτίδες και μειώνει τη σοβαρότητα των ουλών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών μελετών, η εν λόγω διαδικασία αποδίδει τα ίδια αποτελέσματα με την κλασική θεραπεία με λέιζερ. Ωστόσο, η φωτοθερμόλυση δεν απαιτεί γενική αναισθησία και επακόλουθη μακροχρόνια αποκατάσταση.

Τύποι κλασματικής φωτοθερμόλυσης

Σε μια αισθητική κλινική, η διαδικασία φωτοθερμόλυσης πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, αλλά ο γιατρός κάνει την επιλογή λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η αρχική κατάσταση του δέρματος, ο τύπος του χόριου, η ηλικία του ατόμου, ο βαθμός ευαισθησίας της επιδερμίδας, τα υπάρχοντα δερματολογικά προβλήματα και η σοβαρότητα των σημαδιών γήρανσης.

Μη αφαιρετική κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν πρόκειται για την αφαίρεση σημαδιών ακμής, ακμής και ραγάδων, καθώς και για την αναζωογόνηση του προσώπου, του λαιμού και των βλεφάρων. Με την μη αφαιρετική κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ, το δέρμα δεν υπόκειται σε ισχυρές επιρροές και υφίσταται μέτρια βλάβη, γεγονός που καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή της διαδικασίας σύσφιξης και βελτίωσης της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μη αφαιρετικής fractional λέιζερ αναζωογόνησης είναι η παρατεταμένη δράση της:

 • Η θεραπεία ακμής παράγει αποτελέσματα μετά από μόλις 4 συνεδρίες και βελτιώνεται μετά από άλλους 24 μήνες.
 • Το να απαλλαγείτε από τις ραγάδες δεν αφορά μόνο τις πραγματικέςΟι ραγάδες γίνονται ελάχιστα ορατές ή εξαφανίζονται εντελώς, αλλά το δέρμα γύρω του γίνεται σφριγηλό και ελαστικό μετά από 1-2 μήνες.
 • Μετά από 5 συνεδρίες οι ρυτίδες εξαφανίζονται, και η εξομάλυνση των βαθιών ρυτίδων γίνεται για άλλους 3 μήνες μετά το τέλος του μαθήματος.

Η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την εκτέλεση της εν λόγω διαδικασίας με χρήση μη αφαιρετικής μεθόδου είναι χαμηλή - εμφανίζεται μόνο στο 5% όλων των ασθενών.

Αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση

Οι μικροακτίνες λέιζερ διεισδύουν σε ένα ορισμένο βάθος του χορίου, όπου, υπό την επιρροή τους, η διαδικασία αναδίπλωσης πρωτεΐνης ξεκινά με την επακόλουθη καταστροφή της. Μέσα σε 3 μήνες μετά την αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση, σχηματίζεται κολλαγόνο σε κατεστραμμένες περιοχές. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι βαθιές ρυτίδες, οι λείες ουλές και τα σημάδια, η αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και η υπερβολική μελάγχρωση.

Η αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση χρησιμοποιεί μακριές ακτίνες λέιζερ που μπορούν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του χορίου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της υπό εξέταση μεθόδου είναι ότι οι ασθενείς αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο, αν συγκρίνουμε την αφαιρετική μέθοδο με άλλες, θεωρείται η πιο αποτελεσματική και ασφαλής.

Μέθοδος λέιζερ CO2

Αυτό απαιτεί τη χρήση λέιζερ CO2 συγκεκριμένου μήκους και ισχύος - η δέσμη μπορεί να αφαιρέσει μόνο τα αρχικά κατεστραμμένα επιδερμικά κύτταρα. Στους ιστούς, τα βιολογικά υγρά αρχίζουν να θερμαίνονται υπό την επίδραση της ακτινοβολίας - εξατμίζονται, γεγονός που οδηγεί στην αποσύνθεση ορισμένων δομών, αλλά τα υγιή κύτταρα παραμένουν αμετάβλητα.

Οι κατεστραμμένες περιοχές αποκαθίστανται ενεργά μέσω της διαίρεσης των γύρω κυττάρων.

Μέθοδος DOT

Θερμικά μικροτραύματα του χορίου προκαλούνται με τη χρήση ειδικών συσκευών, που εξασφαλίζουν την ενεργοποίηση των διαδικασιών παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τα κύτταρα του δέρματος. Ο περιβάλλοντας ιστός δεν τραυματίζεται, γεγονός που συντομεύει τον χρόνο αποκατάστασης.

Η ιδιαιτερότητα της fractional DOT laser rejuvenation είναι ότι τα πρώτα αποτελέσματα επιτυγχάνονται 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση. Βελτιώνονται μετά από άλλους 2-3 μήνες και επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του ασθενούς - για παράδειγμα, η μη αφαιρετική κλασματική αναζωογόνηση συνιστάται για χρήση στην ηλικία των 35-40 ετών, όταν οι αλλαγές στο πρόσωπο που σχετίζονται με την ηλικία είναι ακόμα ήπιες. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνετε, η διαδικασία γίνεται άβολη, επομένως ο γιατρός θα σας συστήσει άλλες μεθόδους.

Ενδείξεις για fractional laser αναζωογόνηση

Η διαδικασία φωτοθερμόλυσης έχει σαφείς ενδείξεις για:

 • Χουπερόζα– Ευρυαγγείες, φλέβες αράχνης που εμφανίστηκαν μετά από 35 χρόνια και σχετίζονται με αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στο σώμα και όχι με αγγειακές παθήσεις.
 • Χαλαρωμένο δέρμα– ορατή χαλάρωση, το πρόσωπο «γλιστρά» προς τα κάτω, σχηματίζονται μάγουλα.
 • Πτυχή- μικρές εκφράσεις του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των "πόδια της χήνας" (στις εξωτερικές γωνίες των ματιών), βαθιές ρυτίδες και πτυχές (ρινοχειλικές πτυχές), μουσελίνα γύρω από το στόμα.
 • Υπερβολική παραγωγή εκκρίσεων σμήγματος– μπορεί να σχετίζεται με λιπαρό τύπο δέρματος και ορμονικές διαταραχές.
 • Διευρυμένοι πόροι– οπτικά αισθητό, τακτικά φραγμένο με σμήγμα και προκαλεί την εμφάνιση σοβαρής ακμής.
 • Παρουσία υπερβολικής μελάγχρωσης– ανεξαρτήτως προέλευσης (κληρονομική προδιάθεση, διαταραγμένη παραγωγή μελανίνης, γήρανση του δέρματος).
 • Παρουσία ουλών, ουλών, ραγάδων, σημαδιών ακμής– Δεν έχει σημασία πόσο καιρό δημιουργήθηκαν.
 • Αλλαγές στην επιδερμίδα– δεν υπάρχει φυσικό ρουζ, ο τόνος γίνεται θαμπός, αποκτά μια γκριζωπή, κιτρινωπή απόχρωση.

Η κλασματική ανανέωση με λέιζερ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στο πρόσωπο εάν ο ασθενής έχει κληρονομική προδιάθεση για πρόωρη γήρανση.

Αντενδείξεις στη διαδικασία αναζωογόνησης

Δεδομένου ότι η δέσμη λέιζερ δρα σε κυτταρικό επίπεδο, η διαδικασία έχει σαφείς αντενδείξεις. Οι άνευ όρων περιορισμοί περιλαμβάνουν:

 • Νευρολογικές παθολογίεςσυνοδεύεται από σπασμωδικό σύνδρομο (επιληψία οποιασδήποτε προέλευσης και σοβαρότητας).
 • Αυτοάνοσο νόσημασυμβαίνουν σε οποιοδήποτε στάδιο?
 • Σακχαρώδης διαβήτης, ανεξάρτητα από τον τύπο, τη σοβαρότητα και τις υπάρχουσες επιπλοκές.
 • Ογκολογικές παθολογίες– Ένα κακοήθη νεόπλασμα μπορεί να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε όργανο.
 • Χρόνιες εσωτερικές παθήσειςπου βρίσκονται στο στάδιο της αποζημίωσης?
 • Προδιάθεση για σχηματισμό χηλοειδών ουλών;
 • HIV και ηπατίτιδα Β, C;
 • ψωρίαση;
 • Κονδυλώματα, πολλαπλά θηλώματα, μεγάλα κονδυλώματα σε περιοχές που εκτίθενται σε ακτίνα λέιζερ.

Αξίζει να αναβληθεί η διαδικασία εάν:

 • Μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών, ορμονικών φαρμάκων.
 • Αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • Εμμηνα;
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • Μολυσματικές διεργασίες εντοπισμένες στην περιοχή του προσώπου.
 • Εστιακή φλεγμονή του δέρματος στις περιοχές όπου πρόκειται να γίνει η διαδικασία.

Οι αναφερόμενες καταστάσεις είναι αντενδείξεις υπό όρους - ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη θεραπεία, να αποκαταστήσει το επίπεδο ανοσίας και να ξεκινήσει κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ μόνο μετά από άδεια του θεράποντος ιατρού.

Προετοιμασία για τη διαδικασία

Όλα ξεκινούν με μια συνεννόηση με έναν αισθητικό. Στην κλινική, ένας ειδικός θα εξετάσει τον ασθενή, θα εντοπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα λάβει ένα ιστορικό για να αποκλείσει τις αντενδείξεις. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο γιατρός καθορίζει αμέσως την ποσότητα εργασίας, τον αριθμό των συνεδριών, καθώς και το βάθος και τη διάρκεια της έκθεσης στη μικροακτινοβολία. Μπορεί να απαιτηθούν εργαστηριακές εξετάσεις αίματος. Δίνονται στον ασθενή συστάσεις για το πώς να συμπεριφέρεται κατά την περίοδο προετοιμασίας:

 • Σταματήστε τη λήψη φαρμάκων από τις κατηγορίες φθοριοκινολόνες, σουλφαμίδες, τετρακυκλίνες(Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε το γιατρό σας! )
 • Μην επισκέπτεστε σολάριουμ, μην κάνετε ηλιοθεραπεία ή κάνετε χημικό πίλινγκ 10 ημέρες πριν το ραντεβού.;
 • Μην επισκέπτεστε λουτρά, σάουνες ή κάνετε ζεστά μπάνια 3 ημέρες πριν από τη συνεδρία,αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλ;
 • Αποφύγετε τα τσιγάρα, τα αλκοολούχα ποτά, τον δυνατό καφέ και τσάι και τη σωματική δραστηριότητα 24 ώρες πριν από τη διαδικασία.Και.

Εάν είναι απαραίτητο, ο αισθητικός μπορεί να συνταγογραφήσει μια σύντομη πορεία αντιβακτηριακών ή/και αντιιικών φαρμάκων - αυτό γίνεται για την πρόληψη επιπλοκών κατά την περίοδο αποκατάστασης.

Διαδικασία φωτοθερμόλυσης προσώπου

Στην κλινική, η κλασματική ανανέωση προσώπου με λέιζερ πραγματοποιείται σε εξωτερικά ιατρεία - ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι μεταξύ 30 και 60 λεπτών και εξαρτάται από τον όγκο της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ακτινοβολία. Ο χειρισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα αυστηρό πρωτόκολλο:

 1. Καθαρισμός δέρματοςαπό υπολείμματα διακοσμητικών και καλλυντικών περιποίησης, σκόνης, βρωμιάς και εκκρίσεων σμήγματος. Για το σκοπό αυτό ο γιατρός χρησιμοποιεί επαγγελματικά καλλυντικά προϊόντα που δεν περιέχουν αιθανόλη.
 2. Εφαρμόστε αναισθητικό τζελ στο δέρμα– απορροφάται σε 3-5 λεπτά. Η αναισθησία πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του ασθενούς και εξαρτάται από την ευαισθησία της επιδερμίδας και τον ουδό πόνου.
 3. Αντιμετωπίστε το δέρμα με μια ειδική αλοιφή, γεγονός που διευκολύνει την ολίσθηση του ακροφυσίου. Δεν περιέχει χρωστικές, αρώματα, γεύσεις ή άλλες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.
 4. Εργαστείτε με το επιλεγμένο συνημμένο– Ο ασθενής δεν αισθάνεται σημαντικό πόνο, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ελαφριά ενόχληση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πρόσωπο εκτίθεται σε ένα ρεύμα κρύου αέρα, το οποίο μειώνει σημαντικά τη σοβαρότητα της ενόχλησης.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του δέρματος, ο γιατρός αφαιρεί την υπόλοιπη αλοιφή για καλύτερη επαφή της προσέγγισης υλικού με την επιδερμίδα και εφαρμόζει ένα προϊόν με καταπραϋντικές, οιδηματώδεις και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στο πρόσωπο - αυτό επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης.

Αποτελέσματα της διαδικασίας

Δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα αμέσως μετά τη συνεδρία - το πρόσωπο είναι κόκκινο και πρησμένο. Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από 5-7 ημέρες το νωρίτερο:

 • το χρώμα της επιδερμίδας εξομαλύνεται;
 • Οι χρωστικές κηλίδες γίνονται λιγότερο ορατές ή εξαφανίζονται εντελώς;
 • αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος– το νιώθεις όταν το αγγίζεις.
 • Η ανακούφιση του προσώπου είναι ισορροπημένη– εξαφανίζονται τα «καμπούρια», τα «λάκκους», τα «αυλάκια».

Η αναγέννηση και η ενεργός παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης συνεχίζεται για 2-3 μήνες μετά το τέλος πολλών συνεδριών - ο τόνος και η δομή του δέρματος βελτιώνονται, η επιδερμίδα συσφίγγεται, όλες οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται και οι βαθιές ρυτίδες γίνονται ελάχιστα αισθητές. Στο τέλος των 3 μηνών μετά τη διαδικασία, οι ουλές, οι ουλές, οι ραγάδες και τα σημάδια ακμής γίνονται αόρατα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να επιτευχθεί το αναζωογονητικό αποτέλεσμα;

ΠροκαθορισμένοΣυνιστάται η διεξαγωγή 5-8 διαδικασιώνκλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ. Κάθε συνεδρία διεξάγεται 4 εβδομάδες μετά την προηγούμενη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα που διαρκούν 1–1, 5 έτος.

Η κλινική κατά προτίμηση καθορίζει τη διάρκεια της θεραπείας μεμονωμένα. Μόνο ένας γιατρός, που εξετάζει τον ασθενή και αξιολογεί την αρχική κατάσταση του δέρματος, μπορεί να αποφασίσει εάν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια πλήρης πορεία ή να συντομευτεί σε 3 συνεδρίες. Η αντίδραση του σώματος, του ανθρώπινου χόριου, στην επίδραση μιας δέσμης λέιζερ παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Φροντίδα και αποκατάσταση μετά την επέμβαση

Η ταχύτητα ανάκαμψης του δέρματος μετά από μια συνεδρία κλασματικής ανανέωσης με λέιζερ εξαρτάται από το πόσο αυστηρά ακολουθεί ο ασθενής τις συστάσεις του γιατρού:

 • Μην θερμαίνετε το πρόσωπό σας την πρώτη εβδομάδα.. Θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να επισκεφθείτε ένα λουτρό και σάουνα και να κάνετε ένα ζεστό ντους. Σήμερα, μπορείτε να πλύνετε μόνο το πρόσωπό σας με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού του δέρματος και να χρησιμοποιήσετε απαλά τονωτικά.
 • Μην επισκέπτεστε ένα σολάριουμ και μην εκθέτετε το δέρμα του προσώπου σας στην υπεριώδη ακτινοβολία (ακτίνες του ήλιου) για ενάμιση μήνα.. Όταν βγαίνετε έξω, φροντίστε να εφαρμόσετε αντηλιακό με φίλτρο υψηλού SPF στο πρόσωπό σας. Ο κανόνας ισχύει ακόμη και για την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους σε συννεφιασμένο καιρό - το υπεριώδες φως μπορεί να διεισδύσει μέσα από πυκνά σύννεφα.
 • Εφαρμόστε ενυδατικές κρέμες σε προκαθαρισμένο δέρμα προσώπου τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα για 10 ημέρες.. Απαγορεύεται αυστηρά να αφήνετε την επιδερμίδα να στεγνώσει, καθώς αυτό οδηγεί σε αυξημένο ξεφλούδισμα και έντονο ερεθισμό.
 • Χρησιμοποιήστε μάσκες με πανθενόλη κάθε μέρα για 7 ημέρες.. Αυτό θα βοηθήσει γρήγορα στην αποκατάσταση της επιδερμίδας και στην αποφυγή επιπλοκών. Εάν ο ασθενής έχει αλλεργική αντίδραση στην αναφερόμενη ουσία, ο γιατρός επιλέγει άλλο προϊόν με ίδιες ιδιότητες.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση κρούστας με τη βία! Πρέπει να κάνετε απολέπιση μόνοι σας, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε scrub για καθαρισμό (ακόμα και τα πιο ήπια και απαλά) για τις πρώτες δύο εβδομάδες.

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να υπάρχει πόνος, κάψιμο και κνησμός στο πρόσωπο τις πρώτες 3 έως 5 ημέρες μετά την ανανέωση με fractional laser. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Για να ανακουφίσετε την κατάσταση, μπορείτε να πάρετε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, κλασικά παυσίπονα και αντιισταμινικά - μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες ενός αισθητικού!

Παρενέργειες και επιπλοκές

Οι δυσάρεστες συνέπειες είναι άτυπες για την κλασματική αναζωογόνηση με λέιζερ. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες και επιπλοκές:

 • Ερυθρότητα και πρήξιμο του δέρματος– θεωρούνται φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στη θέρμανση των κυττάρων του δέρματος και εξαφανίζονται στις 3-5. Ημέρα περιόδου ανάρρωσης από μόνη της.
 • Ξεφλούδισμα και υπερβολική ξηρότητα– με αυτόν τον τρόπο ανανεώνονται τα κύτταρα της επιδερμίδας, ώστε η διαδικασία να θεωρείται φυσική, να ανακουφιστεί η κατάσταση και να επιταχυνθεί η ανάρρωση μέσω της σωστής εφαρμογής χειρισμών περιποίησης του δέρματος (καθημερινή, μαζική εφαρμογή ενυδατικής κρέμας).
 • αυξημένη μελάγχρωση– είναι δυνατή μόνο εάν δεν υπάρχει προστασία από τις ακτίνες UV κατά τη φάση αποκατάστασης (αυτό ισχύει και εάν αγνοηθεί η απαγόρευση επίσκεψης σε σολάριουμ).
 • φλεγμονώδης διαδικασία στο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας– εμφανίζεται όταν παραβιάζονται οι αντισηπτικοί κανόνες ή επειδή δεν πραγματοποιείται σωστός καθαρισμός κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Οι χηλοειδείς ουλές εμφανίζονται μόνο εάν δεν εντοπίστηκε προδιάθεση για τέτοιες ουλές κατά την αρχική επίσκεψη ή εάν ο ασθενής αφαιρούσε βίαια τις κρούστες.

FAQ

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις από ασθενείς σχετικά με τη διαδικασία που εξετάζεται. Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Τι κάνει ένα κλασματικό λέιζερ;

Οι μικροακτίνες αναζωογονούν, εξαλείφουν τα σημάδια ηλικίας, τις ουλές, τις ραγάδες και την ακμή. Το fractional laser επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία για την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, την υπερβολική ακμή και τους διευρυμένους πόρους.

Πόσο διαρκεί η ανανέωση προσώπου με λέιζερ;

Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται 3 μήνες μετά την επέμβαση και διαρκεί 24 μήνες. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του σώματος του ασθενούς - μετά από ένα χρόνο, μπορεί να απαιτηθούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για fractional laser ανανέωσης προσώπου;

Οι κοσμετολόγοι συνιστούν τη διενέργεια των διαδικασιών το φθινόπωρο, το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης. Σε αυτές τις περιόδους, η ένταση των υπεριωδών ακτίνων μειώνεται, εξαλείφοντας τον κίνδυνο υπερβολικής μελάγχρωσης ως επιπλοκή.

Τι είναι καλύτερο: Botox ή ανανέωση με λέιζερ;

Αυτές είναι τελείως διαφορετικές διαδικασίες! Το Botox είναι πολύ αποτελεσματικό και παρέχει γρήγορο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά η fractional rejuvenation με λέιζερ είναι μια ασφαλέστερη και απολύτως αβλαβής διαδικασία.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα πρόσωπο μετά τη θεραπεία με λέιζερ;

Μέσα σε 2-3 ημέρες το δέρμα κοκκινίζει και μετά από 3-4 ημέρες αρχίζει να ξεφλουδίζει ενεργά. Η πλήρης ανάκτηση της όρασης γίνεται 7-9 ημέρες μετά τη συνεδρία και η επούλωση όλων των στρωμάτων του χορίου γίνεται μετά από 2-4 εβδομάδες.

Γνώμες για fractional laser rejuvenation

Οι περισσότεροι ασθενείς αφήνουν θετικές κριτικές σχετικά με τη διαδικασία - αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αποφύγετε επιπλοκές μόνο εάν η αναζωογόνηση με fractional laser γίνει σε επαγγελματικό επίπεδο και ο ασθενής ακολουθεί αυστηρά όλες τις συστάσεις/συνταγές του γιατρού.

Η επαγγελματική κλινική απασχολεί ειδικούς που έχουν αρκετή εμπειρία και γνώση για τη διενέργεια διαδικασιών fractional λέιζερ αναζωογόνησης χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Προσφέρουν σε κάθε ασθενή μια ολοκληρωμένη υπηρεσία - από την αρχική διαβούλευση μέχρι τον προσδιορισμό της σκοπιμότητας της χειραγώγησης για υποστήριξη κατά τη φάση της ανάρρωσης. Μια τέτοια αναζωογόνηση έχει θετική επίδραση όχι μόνο στην εμφάνιση ενός ατόμου, αλλά και στην ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση - το να βλέπεις ένα όμορφο, νεανικό και άψογο πρόσωπο στον καθρέφτη αξίζει πολλά και δίνει πάντα καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση.