Πώς αναζωογονείτε το δέρμα γύρω από τα μάτια; - Συνταγές για σούπερ μάσκες

Όλα τα προβλήματα του σώματός μας γράφονται κυριολεκτικά στο πρόσωπό μας. Αντικατοπτρίζει την έλλειψη ύπνου, ένα φλιτζάνι τσάι πριν από το κρεβάτι, πάρα πολύ καπνιστό κρέας στο δείπνο και ούτω καθεξής. Το χειρότερο είναι οι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Μερικές φορές εκφράζουν μέτρα όπως η τοποθέτηση τσαγιού στα μάτια δεν παράγουν πλέον το επιθυμητό αποτέλεσμα και νέες πτυχές πρέπει να ενσωματωθούν στις προσωπικές διαδικασίες υγιεινής. Οι μεγάλοι βοηθοί στην καταπολέμηση των σάκων κάτω από τα μάτια και τα σημάδια γήρανσης είναι ειδικές μάσκες για την αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια, τις συνταγές που θα βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Αντιγηραντική μάσκα ματιών

Τα καρότα, οι μπανάνες και το λάχανο, σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτών των συνταγών, σίγουρα θα δουν το δέρμα κάτω από τα μάτια, θα αφαιρέσουν τους πρησμένους κύκλους και θα μας δώσουν αιώνια νεότητα και ομορφιά. Το τελευταίο είναι, φυσικά, μια υπερβολή, αλλά τα δύο πρώτα σημεία είναι απολύτως δυνατά, αν όχι για πάντα. Ας το ελέγξουμε?

Μάσκα με χυμό καρότου για το δέρμα γύρω από τα μάτια

Μάσκα ματιών για αναζωογόνηση του δέρματος

Τρίψτε ένα μικρό καρότο σε λεπτό τρίφτη και πιέστε το χυμό από την προκύπτουσα μάζα. Ανακατέψτε το χυμό καρότου με ένα έως δύο κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο.

Μεταφέρετε τη μάσκα ματιών σε ένα καθαρό βάζο με καλά σφιχτό καπάκι και ψύξτε για 2 ώρες. Στη συνέχεια, ανακινήστε το ποτήρι και απλώστε την τελική μάσκα στο δέρμα γύρω από τα μάτια με κινήσεις σφυρηλάτησης, χωρίς να ξεχνάτε το ουίσκι, το οποίο συχνά απολαμβάνουν και οι ακτίνες των ρυτίδων.

Αφήστε τη μάσκα για 30-40 λεπτά και μετά ξεπλύνετε ή αφαιρέστε το υπόλοιπο λάδι με μαλακό ιστό ή βαμβάκι.

Ένα σύνολο μασκών για το δέρμα γύρω από τα μάτια - κάθε μέρα για 3-4 εβδομάδες.

Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό (οποιοδήποτε προϊόν με SPF 25 ή περισσότερο) στο δέρμα γύρω από τα μάτια πριν βγείτε έξω, καθώς τα καρότα περιέχουν παράγωγα βιταμίνης Α που κάνουν το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο.

Μάσκα ματιών μπανάνας

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ώριμη μπανάνα χωρίς καφέ κηλίδες με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισή κουταλιά της σούπας λάδι βιταμίνης Ε.

Απλώστε την τελική μάσκα στο καθαρό, ελαφρώς υγρό δέρμα γύρω από τα μάτια (μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το πρόσωπο). Αφήστε για 20-30 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα.

Μάσκα ματιών άνθρακα

Χρειάζεστε: δύο φύλλα λευκού λάχανου, ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μαγιά μπύρας, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, δύο κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο.

Τρίψτε τα φύλλα λάχανου σε λεπτό τρίφτη και αποσπάστε το χυμό από αυτά. Ανακατέψτε τη μαγιά με βούτυρο και μέλι, στη συνέχεια προσθέστε χυμό λάχανου και ανακατέψτε ξανά καλά.

Κρατήστε τη μάσκα για 20 λεπτά για αναζωογόνηση, στη συνέχεια ξεπλύνετε και απλώστε μια θρεπτική κρέμα με κίνηση σφυρί κατά μήκος των γραμμών μασάζ χωρίς να τεντώσετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια.